Le Guess Who? ondersteunt groen initiatief Hof van Cartesius

11-03-2024 (15:26) - Sustainable

Dankzij de samenwerking tussen festival Le Guess Who? en Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) is er een nieuw duurzaam dak bij Hof van Cartesius gerealiseerd. Op 12 maart wordt het dak geopend door Susanne Schilderman, wethouder Circulaire Economie.

Sinds 2022 werkt Le Guess Who? samen met NMU om de CO2-uitstoot van vliegverkeer van artiesten en bezoekers te compenseren. Tijdens de 16e editie van Le Guess Who? konden bezoekers de CO2-uitstoot van hun reis naar het festival compenseren bij het kopen van hun ticket. Dit bedrag werd gedoneerd aan NMU en vervolgens gebruikt voor het aanleggen van een duurzaam dak op het Hof van Cartesius in Utrecht.

Positieve impact

In 2022 heeft NMU de CO2-compensatie gedaan door het planten van 3000 bomen. De keuze om een duurzaam dak te leggen is een stap hogerop. Duurzame daken hebben zowel een positieve impact op het stadsbeeld en spelen ook een cruciale rol in bijvoorbeeld energieopwekking en het bevorderen van biodiversiteit.

Wat het duurzame dak op het Hof van Cartesius bijzonder maakt is het gebruik van alleen natuurlijke en tweedehands materialen die de standaard plastic drainage systemen vervangen. Verder zijn de betontegels B-keuze en de tegeldragers gesneden uit oude rubberen tegels.