Nederlanders onderschatten milieu-impact zuivel

09-03-2022 (12:09) - Sustainable

Nederlandse consumenten onderschatten de milieu-impact van zuivel. Hoewel kaas na rund- en lamsvlees de grootste uitstoter van broeikasgassen is¹, denken de meeste Nederlanders dat het wel meevalt met de klimaatbelasting van het zuivelproduct. Dat blijkt uit recent onderzoek uitgevoerd door OnePoll in opdracht van Violife.
 
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel helpt Violife daarom kaasstad Gouda direct haar CO2-impact te verkleinen. Het plantaardige merk deelt een week lang 30.000 plantaardige tosti’s uit, waarmee Gouwenaren al smullend een CO2-besparing doen gelijk aan 15.000 kilometer autorijden², genoeg voor een rit van Gouda naar Kaapstad.
 
Ook laat Violife de rest van Nederland kennismaken met hun plantaardige alternatieven door middel van een online test om je impact te berekenen en een gratis receptenboekje. Op deze manier wil Violife de bewustwording rondom de milieu-impact van kaas vergroten en Nederlanders inspireren vaker te kiezen voor duurzamere alternatieven. Het is de eerste keer dat zuivel onderdeel is van de campagne van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.