Paramount en ChangeX richten fonds op voor geestelijke gezondheid

Paramount en ChangeX richten fonds op voor geestelijke gezondheid

27-08-2024 (10:28) - Sustainable

Paramount Global en ChangeX kondigen de lancering aan van het “World Mental Health Day Community Fund”.

Met het initiatief willen ze internationale financiering beschikbaar maken voor gemeenschappelijke initiatieven die zich richten op het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn.

World Mental Health Day

Het fonds helpt gemeenschappen bij het starten van nieuwe projecten of het uitbreiden van bestaande projecten in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Singapore, Mexico, Argentinië, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Chili. Ter gelegenheid van Wereld Geestelijke Gezondheidsdag op 10 oktober 2024 kunnen gemeenschappen tot en met 14 september 2024 financiering aanvragen voor bestaande of nieuwe initiatieven.

Paramount heeft zich eerder dit jaar ingezet voor “Mental Health Action Day". Er werden toen subsidies verstrekt aan 22 non-profitorganisaties die actie ondernamen om jongeren te bereiken.

Aanmelden voor subsidie

Het fonds ondersteunt 200 gemeenschapsprojecten met subsidies tot maximaal €2.000. De aanvragen met de beste ideeën komen in aanmerking voor de subsidie en zullen op basis van first-come-first-served worden uitgekozen.