PLUS vergroent transport verder

PLUS vergroent transport verder

27-12-2022 (11:38) - Sustainable

Vanaf vandaag op de weg: de tweede volledig elektrische bakwagen van PLUS. De 100% elektrische Renault D wide ZE bakwagen bevoorraadt winkels rondom het distributiecentrum in het Limburgse Ittervoort.

PLUS investeert actief in een schoner en groener logistiek proces. Met de introductie van de volledig elektrische bakwagen zet PLUS een belangrijke stap in het terugdringen van de CO2 uitstoot. In mei 2021 had PLUS in samenwerking met Breytner een primeur toen het de eerste zware elektrische 50 ton trekker-oplegger combinatie op de Nederlandse weg bracht. Deze vrachtwagen bevoorraadt winkels in de regio Rotterdam, vanuit het distributiecentrum in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit leverde in 2021 al een CO2-reductie op van zo’n 49.000 kg.

Emissievrije zones voor goederenvervoer

Vanaf 2025 worden in diverse Nederlandse binnensteden de eerste zero-emissiezones voor goederenvervoer ingesteld. Patrick van Vugt, Manager Transport bij PLUS: “Uiterlijk dan moeten wij er klaar voor zijn om onze supermarkten in die gebieden emissievrij te bevoorraden. Maar als verantwoorde supermarkt komen we bij PLUS liever in actie vóór de ‘deadline’. Het is een complex traject dat om zorgvuldige voorbereiding vraagt. In theorie heeft een elektrische bakwagen een bepaalde actieradius. Met deze eerste wagens onderzoekt PLUS in de praktijk of die actieradius bijvoorbeeld ook met een hoge beladingsgraad nog steeds haalbaar is. Op basis van deze ervaringen vormen we een verdere visie en onderzoeken we de mogelijkheden om onze vloot stap voor stap steeds verder te vergroenen.”