Refurbed gaat zakelijke markt op in strijd tegen e-waste

Refurbed gaat zakelijke markt op in strijd tegen e-waste

08-02-2023 (16:40) - Sustainable

Refurbed, online marktplaats voor refurbished elektronische apparaten, breidt in Nederland uit naar de zakelijke markt met smartphones, tablets en laptops. Ook introduceren ze ‘Buyback', waarbij ze oude elektronica van bedrijven overkopen om deze te reviseren.

Met de stap naar de zakelijke markt biedt refurbed nu op grotere schaal gereviseerde laptops, tablets en smartphones aan. Voor bedrijven een stapje in de richting van een circulaire economie. Kilian Kaminski, oprichter van refurbed: “Steeds meer bedrijven beseffen dat ze over moeten gaan op maatschappelijk verantwoord ondernemen en stellen voor zichzelf duurzaamheidsdoelstellingen op. Op ieder level in bedrijven is verandering nodig: van inkoop tot productie.”

Belang voor werknemer

Onderzoek van consultancykantoor KPMG laat zien dat 20% van werknemers wel eens een baan heeft afgezegd omdat het bedrijf niet duurzaam genoeg was. “Het is tijd dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en daarnaast het goede voorbeeld geven, dat dringt ook steeds meer door bij werknemers”, zegt Kilian Kaminski