The Green Lab lanceert handzeep in tabletvorm

The Green Lab lanceert handzeep in tabletvorm

25-10-2022 (07:00) - Sustainable

The Green Lab lanceert hun nieuwe duurzame lijn van “Refill & Remix” handzeeptabletten. De meeste handzeep bestaat voor 95% uit water en er zit een plastic fles omheen. De tabletten maken daar korte metten mee.

Handzeep bestaat voor 95% uit water. Is het dan niet vreemd dat we dit water met vrachtauto’s en schepen vervoeren, terwijl iedereen thuis gewoon een wateraansluiting heeft? Daarnaast wordt al dat water ook nog eens vaak verpakt in plastic. Door het water eruit te halen en enkel een concentraat te verkopen, willen ondernemers Jos Zonneveld (38) en Maarten Drontmann (37) het met tabletten en eventueel designpompjes van aluminium oplossen. 

Hoe het werkt

In plaats van een fles vloeibare handzeep in de winkel te kopen, koop je bij The Green Lab enkel de tabletten. Deze mix je thuis met water uit je kraan in één van de designflesjes van aluminium of in een andere fles die je thuis hebt staan (maar wel met een schuimpomp. Je moet wel een paar minuten wachten, maar dan heb je handzeep. Dit hoef je natuurlijk niet elke keer te doen. Er is combinatie van twaalf verschillende geuren beschikbaar. In de basis zijn er Rozemarijn met Gember, Eucalyptus met Citroengras of Vanille met Oranjebloesem. De consument kan hiermee naar eigen smaak zijn handzeep creëren (remix) in zijn eigen “Green Lab”. 

Nog meer producten

The Green Lab wil dit concept doorontwikkelen voor alle badkamer-, keuken- en huishoudelijke reinigingsproducten. Denk hierbij aan doucheschuim, conditioner en shampoo. Maar ook aan allesreiniger, afwasmiddel en glasreiniger. Jos Zonneveld: “Wij willen dit jaar nog zo'n 20 nieuwe producten in deze lijn ontwikkelen”. Daarom zijn de ondernemers een voorverkoop van hun product via crowdfundingplatform Crowd About Now gestart. Met de opbrengst willen ze deze ontwikkeling gaan financieren.