The Lekker Company plant een klein bos in Nederland en Borneo

14-07-2023 (10:41) - Sustainable

The Lekker Company, een innovatieve start-up in de verzorgingswereld schenkt een klein bos van duizend bomen. Als onderdeel van hun duurzaamheidsmissie, doneert het merk 1% van haar omzet doneren aan het planten van bomen in Nederland en Borneo, in samenwerking met hun partner Trees for All.

Na een succesvolle donatie van 814 bomen eind 2022, is het team trots om bijna 20% meer bomen te kunnen planten een half jaar later. Het team van The Lekker Company heeft zelfs de handen uit de mouwen gestoken tijdens een plantdag in Twente, waar ze jonge bomen hebben geplant om de lokale ecosystemen te ondersteunen. Dit keer worden er 500 bomen geplant in Nederland en nog eens 500 in Borneo. In Borneo zal de lokale bevolking zorg dragen voor het planten van de gedoneerde bomen.

Dewi van de Waeter, de oprichtster van The Lekker Company: "Voor ons is het planten van bomen een logische keuze. Als duurzaam merk dat wel karton gebruikt, willen we iets teruggeven aan de planeet door bij te dragen aan een bosrijke wereld. We roepen andere bedrijven op om minimaal 1% van hun omzet te besteden aan het planten van bomen of aan een ander nobel doel. Als je dan groeit als onderneming groeit de positieve impact automatisch met je mee." aldus van de Waeter.

The Lekker Company is een start-up die de verzorgingswereld op zijn kop zet met duurzame en natuurlijke producten. Ze zijn vastbesloten om een verschil te maken en streven naar een groenere en schonere badkamerroutine. De inkomsten voor hun recente donatie van 1% van de omzet zijn voornamelijk afkomstig van hun populaire natuurlijke deodorantcrèmes. Voordat ze begonnen met het doneren van bomen in samenwerking met Trees for All, hebben ze sinds 2021 al bijgedragen aan verschillende andere goede doelen.