TUI breidt aanbod stedenreizen per trein uit met GreenCityTrip

03-05-2022 (11:41) - Sustainable

TUI Nederland tekent een overeenkomst met GreenCityTrip voor verbreding van het aanbod stedenreizen met de trein. Het jonge bedrijf GreenCityTrip biedt reizen per trein aan naar diverse steden in Europa. TUI gaat het vervoer met de nachttrein aanbieden naar een zestal Europese steden. De reisorganisatie ziet de trein als een zeer waardevolle en duurzame aanvulling in de vervoerskeuzes die een reiziger heeft.
 
Vanaf 25 mei kunnen stedenreizigers van TUI met de trein van GreenCityTrip naar een zestal steden in Europa; Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Het gaat om een nachttrein met slaapplaatsen. De treinen vertrekken tussen 16:30 en 20:00 vanuit Nederland en komen de volgende ochtend tussen 08:00 en 11:00 aan op de bestemming. Instappen kan op Utrecht Centraal of Amsterdam Centraal en er is keuze uit diverse klasses in comfort.
 
Arjan Kers, General manager TUI Nederland: "Daar waar de trein een gelijkwaardige vervanging kan zijn voor het vliegtuig zetten we dit graag in de schijnwerpers. En ook waar het geen vervanging is maar een waardevolle aanvulling, willen we het onder de aandacht brengen. Duurzamer reizen betekent ook dat je je klanten andere vervoerskeuzes moet bieden. En treinen horen daar absoluut bij. Graag gaan we de samenwerking aan met deze enthousiaste jonge ondernemers. We vinden het een verrijking van ons aanbod en kunnen zo bijdragen aan bewustere reiskeuzes."
 
Deze treinreizen zijn vanaf 11 mei te boeken via alle verkoopkanalen van TUI; zowel online, via de TUI reiswinkels, de zelfstandig reisadviseurs en de ANVR-reisbureaus. Deze treinreis heeft diverse voordelen: je zit niet vast aan je kleine handbagage koffer, maar kunt zelf kiezen welke bagage je meedraagt. Je slaapt tijdens de reis en komt uitgerust aan; de city-trip begint al op het station van vertrek, de eerste nacht breng je door in de trein in je slaapcoupé met (uitklap)bedden. En je reist op een duurzame manier naar je vakantieadres. Een TUI stedenreis met de GreenCityTrip trein heeft een duur van 5 dagen en 4 nachten. De eerste en de laatste nacht worden in de trein doorgebracht.