Verantwoord shoppen tijdens Westfield Good Festival

Verantwoord shoppen tijdens Westfield Good Festival

19-05-2023 (11:07) - Sustainable

Wie meer bewust met zijn kleding en shopgedrag om wil gaan en niet goed weet waar te starten, kan vanaf vandaag tot en met 29 mei terecht op het Westfield Good Festival van Westfield Mall Of The Netherlands. Tijdens dit meerdaagse evenement brengt Westfield bezoekers met speciale acties en workshops op laagdrempelige manier in aanraking met meer verantwoorde manieren van consumeren. 

Het Westfield Good Festival wordt in heel Europa georganiseerd vanuit het besef dat veel consumenten best verantwoorde keuzes in het leven willen maken, maar niet goed weten waar te starten. Onder het motto ‘a fun step for you, a good change for all’ inspireert het Westfield Good Festival iedere Westfield-bezoeker om meer verantwoorde aankoopkeuzes te maken en bij te dragen aan een beter milieu of de (lokale) gemeenschap. 

Er zijn onder meer met de live customizing workshops van Studio {Taide}, dat bekend staat om hun creatieve en innovatieve methoden om kleding te customizen en te upcyclen. Tijdens de workshops laten zij zien hoe gebruikte kleding weer nieuw leven ingeblazen kan worden en hoe je daarmee een eigen stijl kan ontwikkelen. Door duurzaam met kleding om te gaan kun je een iconische garderobe creëren die niemand anders heeft. Deze workshop mag je niet missen als je van fashion, duurzaamheid en innovatie houdt.

Ook styliste Danie Bles is aanwezig op Westfield Good Festival. Zij laat zien hoe je door nieuwe kledingstukken te mixen en matchen met spullen die je al jaren hebt een unieke look kan creëren. “Ik leer mensen shoppen in hun eigen kledingkast”, aldus Bles. 

Dat sustainability ‘glamorous, sexy & fun’ kan zijn, bewijst ook RVDK, ‘s werelds eerste sustainable couturehuis dat de grootste namen kleedt en op Westfield Good Festival laat het modehuis zien dat het dragen van hergebruikt materiaal niets is om je voor te schamen. “Met onze couture, gemaakt van overgebleven hoogstaande stoffen en materialen, willen we inspireren een garderobe op te bouwen die bij iemands persoonlijkheid past.” 

Het volledige programma van het meerdaagse festival is te vinden op de website van Westfield Mall of The Netherlands.