Accenture ontwikkelt meerdere metaverses voor World Economic Forum

Accenture ontwikkelt meerdere metaverses voor World Economic Forum

25-01-2023 (13:18) - Tech

Het World Economic Forum (WEF) heeft afgelopen week in samenwerking met Accenture en Microsoft zijn Global Collaboration Village in Davos gelanceerd. Met deze online omgeving creëert het WEF de mogelijkheid om publiek-private samenwerking te verbeteren, waarbij leiders van over de hele wereld elkaar digitaal kunnen ontmoeten en kunnen samenwerken.

Naast de samenwerking met het WEF heeft Accenture in Nederland ook een eigen digitale omgeving op de Zuidas ontwikkeld voor klanten, medewerkers en partners. Ook in deze metaverse staan ontmoetingen, van elkaar leren en samenwerken centraal.

Steeds meer bedrijven zien de metaverse als cruciale groeifactor. Volgens het Accenture onderzoek Metaverse: evolution, then revolution ziet 89 procent van de managers de metaverse als een cruciale groeifactor voor hun organisatie. Ze verwachten met een metaverse-strategie de komende drie jaar ruim 4 procent extra omzet te boeken.

“Wij geloven dat de metaverse de manier waarop we communiceren en samenwerken fundamenteel kan veranderen. De Global Collaboration Village van het WEF en onze eigen metaverse op de Amsterdamse Zuidas zijn uitstekende voorbeelden van hoe we technologie kunnen toepassen om mensen op nieuwe manieren samen te brengen” aldus Nicole van Det, Country Managing Director Accenture Nederland.

“Hoewel technologie zeer belangrijk is en blijft, is het cruciaal te beseffen dat ook de metaverse om creativiteit draait. Als creativiteit en technologie hand in hand gaan, stimuleert de metaverse de samenwerking die nodig is om de wereld ten goede te veranderen. Pas dan komt de échte potentie in beeld” vult Sohel Aziz, Managing Director Frankrijk, Nederland en België van Accenture Song aan.

Global Collaboration Village: mondiaal dorp in virtuele ruimte

Om gezamenlijk kwesties op de mondiale agenda aan te pakken heef het WEF zijn Global Collaboration Village afgelopen week gelanceerd in Davos. 80 organisaties hebben zich aangesloten als Village Partners. Deze partners kunnen de Global Collaboration Village het hele jaar door bezoeken om samen te komen, te leren over en oplossingen te vinden voor de meest urgente uitdagingen van deze tijd. Het WEF verwacht met deze online omgeving de publiek-private samenwerking te verbeteren.