Anthony Fernandez is nieuwe CEO Easee

Anthony Fernandez is nieuwe CEO Easee

11-06-2024 (10:11) - Tech

Easee, bedrijf in elektrisch laden, heeft Anthony Fernandez benoemd als nieuwe CEO.

Fernandez wordt de opvolger van interim-CEO Erik Færevaag.

Fernandez was eerder CEO van Refeyn, een life science-bedrijf en spin-off van de universiteit van Oxford. Ook bekleedde hij de functie van vicepresident Asia Pacific bij Teledyne Technologies in Hong Kong. Daar hield hij zich bezig met medische apparatuur, defensie- en beveiligingsoplossingen en industriële automatisering.

“Anthony Fernandez is op dit moment de perfecte keuze voor Easee. Het doet ons dan ook buitengewoon veel genoegen om hem te kunnen presenteren als de nieuwe CEO van Easee. Zijn ervaring met het stimuleren van innovatie en groei op het gebied van duurzame technologie is essentieel in ons streven om Easee naar nieuwe hoogten te brengen”, aldus voorzitter Kjetil André Næsje.

Verdere groei

“Met Fernandez aan boord is Easee in staat om zijn positie als wereldleider op het gebied van slimme laadtechnologie verder te versterken. Easee begint hiermee aan een nieuw, bijzonder spannend hoofdstuk. We hebben een sterk merk, en Fernandez brengt het strategisch begrip en inzicht mee dat we nodig hebben voor verdere groei. Zo kunnen we onze klanten de beste producten op het gebied van slimme laadtechnologie bieden” zegt Næsje.

“Easee is een van de hardst groeiende spelers op de markt en een drijvende kracht achter de wereldwijde energietransitie. Ik ben er bijzonder trots op om deel uit te gaan maken van dit innovatieve en toegewijde team, en om Easee te helpen bij het realiseren van zijn missie: vormgeven aan de toekomst van elektriciteit”, aldus Fernandez.

Easee is in 2018 opgericht in Noorwegen, en het hoofdkantoor is gevestigd in Stavanger. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 140 medewerkers in acht landen. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2026 het grootste bedrijf van Europa en in 2031 het grootste bedrijf van de wereld te worden op het gebied van groene technologie. Easee is sinds 2020 actief in Nederland en België (verkoop en distributie). Het geschatte marktaandeel is momenteel ca. 10%.