Azerion breidt strategische samenwerking met Yandex uit

19-01-2022 (17:14) - Tech

Azerion, het digitale entertainment- en mediaplatform, heeft vandaag zijn strategische samenwerking met Yandex uitgebreid. Yandex is één van Europa’s grootste internetbedrijven en ride-hailing, een online taxi-service, in Rusland. Deze verbeterde samenwerking zorgt ervoor dat het gaming-component en monitization-mogelijkheden worden uitgebreid.
 
Azerion en Yandex zijn al strategische partners sinds 2019, maar nu stelt Azerion ook zijn advertentieplatform ter beschikking om programmatic advertising monetization te verhogen bij Yandex. Ook wordt hierdoor de impact van Azerions salesorganisatie naar een hoger niveau getild én kunnen consumenten op lokaal niveau beter worden bediend.
 
De uitbreiding van deze samenwerking houdt ook in dat het publiceren Yandex Games-content binnen het netwerk van Azerion realiteit wordt. Eerder leverde Azerion al gaming-content die werd opgenomen in de catalogus van Yandex Games en nu profiteert Yandex ook van een groter portfolio van cross-platform games die worden gedistribueerd door Azerion.
 
In 2022 worden er nieuwe initiatieven en projecten opgezet die Yandex helpen met monetization en die de kwaliteit van cross-platform-gaming verbeteren, met behulp van het platform van Azerion.