Booking.com eert vrouwen in tech met Technology Playmaker Awards

29-01-2019 (10:33) - Tech

Booking.com heeft de 21 finalisten bekendgemaakt voor de tweede editie van Technology Playmaker Awards. De prijzen zijn in 2017 in het leven geroepen om het succes te erkennen en te vieren van vrouwen wereldwijd die met behulp van technologie ondernemingen, bedrijfstakken, samenlevingen en de maatschappij als geheel weten te transformeren.

 


De finalisten van dit jaar komen uit 21 landen, namelijk Nederland, de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Finland, Litouwen, Oekraïne, Canada, Zuid-Afrika, China, India, Mexico, Nigeria, Marokko, Saudi-Arabië, Bahrein en Ghana. Dit laat zien dat vrouwen over de hele wereld technologie op nieuwe, impactvolle manieren gebruiken. Voortbouwend op de awards van 2018, waarbij alleen nominaties uit Europa werden geaccepteerd, zijn de nominaties dit jaar geopend voor vrouwen van over de hele wereld.


Ze maken kans op een prijs in een van de zeven categorieën , waaronder ondernemerschap en impact op de samenleving. De zes individuele winnaars en een winnende onderneming worden bekendgemaakt bij een galadiner in Londen op 13 maart. Zij worden gekozen door een jury bestaande uit leidinggevenden van wereldwijd opererende bedrijven, leiders van succesvolle start-ups, wetenschappelijk onderzoekers, vertegenwoordigers van het Europees Parlement en een mediabedrijf. 


meer rolmodellen

'Onlangs hebben we bij Booking.com onderzoek uitgevoerd om de uitdagingen rond genderdiversiteit in de tech-sector beter in beeld te brengen. Daaruit blijkt dat wereldwijd 43% van de vrouwen in technologiebedrijven behoefte heeft aan meer rolmodellen en contact met een mentor',  vertelt Gillian Tans, CEO van Booking.com. 'Als we echt naar een meer diverse toekomst met meer gendergelijkheid willen werken, moeten we vrouwen aanmoedigen tijdens hun carrière in de technologiesector, zodat ze kunnen blijven innoveren en toekomstige generaties kunnen inspireren.'