CMS-rapport Storyblok: bedrijfsleven heeft profijt van moderniseren contentactiviteiten

CMS-rapport Storyblok: bedrijfsleven heeft profijt van moderniseren contentactiviteiten

03-05-2023 (10:14) - Tech

Storyblok presenteert het CMS 2023-rapport voor Nederland om te laten zien hoe bedrijven hun CMS gebruiken.

Uit het rapport komt onder meer ook naar voren dat 50% meer dan 1 CMS nodig heeft voor hun contentactiviteiten, en 10% gebruikt 4 of meer CMS'en. Een kwart (26%) van de respondenten vindt hun huidige CMS-workflows moeilijk of zeer moeilijk te beheren. Tevens blijkt dat het percentage bedrijven dat geïnteresseerd is in het leveren van content aan AR/VR (7%) en spraakgestuurde luidsprekers (9%) laag is.

De 3 belangrijkste redenen waarom bedrijven van CMS wisselen, zijn beveiligingsproblemen (25%), moeite om een nieuw systeem/vaardigheid/tech-stack aan te leren (17%), en tijdrovende processen (30%). In de meeste bedrijven (60%) gebruiken meerdere teams regelmatig een CMS, wat goede workflows en samenwerkingsmogelijkheden nog belangrijker maakt. En 41% van bedrijven gebruikt al een headless CMS om hun content vanuit één centrale hub te beheren en gelijktijdig op ieder kanaal te publiceren.

"Het is bemoedigend om te zien hoeveel Nederlandse bedrijven de financiële- en productiviteitsvoordelen ervaren van het gebruik van een headless CMS", zegt Dominik Angerer, medeoprichter en CEO van Storyblok. "Een recente Total Economic Impact™ studie uitgevoerd door Forrester Consulting liet zien dat Storyblok een ROI van 582% opleverde over een periode van drie jaar en zichzelf in minder dan zes maanden terugbetaalde. Dat soort resultaten zullen bedrijven blijven motiveren om de beperkingen van een monolithisch CMS achter zich te laten en hun contentactiviteiten te moderniseren."

Download State of CMS 2023-rapport voor Nederland om alle resultaten te zien.