Documentaire React.js exclusief in première op JSWorld in Amsterdam

24-01-2023 (12:55) - Tech

Tech-gericht banenplatform Honeypot toont in samenwerking met JSWorld op de eerste dag van de conferentie in Amsterdam React.js: The Documentary. De documentaire vertelt het verhaal van React, een Javascriptbibliotheek om gebruikersinterfaces mee te bouwen.

Op 8 februari 2023 wordt de film exclusief voor de wereldpremière getoond op de JavaScript-conferentie, een evenement voor de Nederlandse developer-community. De film focust zich op de beginjaren van het javascriptmerk, gecreëerd door Jordan Walke.

Over React.js: The Documentary

De documentaire gaat over de totstandkoming van React. Zo nemen de makers de kijkers mee van het eerste idee tot de beslissing om React open source te maken. De documentaire laat kijkers kennismaken met het oorspronkelijke team binnen Facebook (nu Meta) en een paar belangrijke communityleden die voor het eerst een gokje waagden op React. Ida Bechtle, filmmaker bij Honeypot: “De nu ongekend populaire bibliotheek die ervoor zorgt dat giganten waaronder Facebook en Netflix bestaan, had makkelijk kunnen falen. Deze documentaire toont hoe ieder betrokken individu van onmisbare waarde was om React tot een succes te maken.”