Dustin start met verkoop refurbished IT in samenwerking met Cisco

Dustin start met verkoop refurbished IT in samenwerking met Cisco

14-12-2022 (10:58) - Tech

Dustin, een online IT-partner in Scandinavië en de Benelux, begint nu met de verkoop van refurbished netwerkapparatuur in samenwerking met Cisco.

"Het is belangrijk dat Dustin bijdraagt aan de circulaire transitie van de industrie en daarom willen we onze klanten gebruikte IT-apparatuur kunnen aanbieden. Dankzij de samenwerking met Cisco zetten we samen de stap naar een meer circulaire IT-industrie", zegt Angelo Bul, EVP Large Corporate & Public Benelux bij Dustin.

Het aanbod van refurbished netwerkapparatuur is beschikbaar en voornamelijk gericht op grote bedrijven en de publieke sector, maar ook op bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. De producten worden verkocht via de verkoopteams van Dustin met volledige ondersteuning en garantie van Cisco. Dustin verwerkt ook de tweedehands Cisco-producten, zodat de gebruikte hardware op verantwoorde wijze kan worden hergebruikt en gerecycled.  In eerste instantie wordt deze dienst aangeboden door Dustin in Zweden maar hij zal binnenkort in alle Dustin markten beschikbaar zijn.

"Dit is een stap om met de gehele sector de goede kant op te gaan. Bovendien is het een volgende stap in de richting van onze doelstelling om in 2030 100 procent circulair te zijn. We willen het voor bedrijven en de publieke sector gemakkelijker maken om duurzamer te zijn", zo besluit Angelo Bul.