Eerste Nederlandse persbericht door kunstmatige intelligentie

Eerste Nederlandse persbericht door kunstmatige intelligentie

27-12-2022 (12:47) - Tech

 NXT Content heeft een nieuwe stap gezet in het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) bij het maken van persberichten. Het bedrijf heeft het allereerste persbericht gemaakt en verstuurd op basis van ChatGPT: een AI-tool die kan helpen om snel en efficiënt persberichten te genereren op basis van een gegeven input.

ChatGPT kan worden gebruikt om automatisch persberichten te genereren op basis van input. De input kan bijvoorbeeld een nieuwsbericht of een beschrijving van een product of dienst zijn. Hierbij kunnen ook specifieke richtlijnen of eisen gegeven worden over bijvoorbeeld de toon die gebruikt moet worden of de informatie die opgenomen moet worden. Vervolgens worden er automatisch teksten gegenereerd en ideeën voorgesteld. Door middel van natural language processing (NLP) en machine learning algorithms kan ChatGPT snel en efficiënt persberichten maken die voldoen aan de gestelde eisen. Dit helpt om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen.

Gepersonaliseerde persberichten met behulp van kunstmatige intelligentie

“De behoefte bestaat bij een deel van onze klanten om meer gepersonaliseerde persberichten te maken,” aldus creatief directeur en ondernemer Johan Konst bij NXT Content. “Dit komt omdat we vaak te maken hebben met verschillende redacties die een persbericht op maat nodig hebben voor hun lezers. Met hulp van de kunstmatige intelligentie van ChatGTP kunnen we dit gemakkelijk en snel verwerken in het persbericht. Bovendien kunnen we zo simpelweg meer op maat gemaakte persberichten creëren van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. We experimenteren al langer met kunstmatige intelligentie en hebben ontdekt dat het een toegevoegde waarde kan bieden om op deze manier beter groepen mensen te bereiken.”

ChatGPT kan ook helpen om de kwaliteit van persberichten te verhogen door fouten op te sporen en te corrigeren. Door middel van NLP kan ChatGPT grammaticaal correcte teksten genereren en spellingfouten opmerken en corrigeren. Ook kan ChatGPT helpen bij het vertalen van persberichten naar verschillende talen. Bij het vertalen wordt rekening gehouden met culturele verschillen en specifieke doelgroepen.