Epicbrief komt met AI platform voor salesprofessionals

Epicbrief komt met AI platform voor salesprofessionals

25-04-2023 (11:01) - Tech

De Finse start-up Epicbrief heeft €1 miljoen opgehaald in pre-seed financiering om het werk van sales professionals wereldwijd te veranderen. Het Nederlandse VC-bedrijf Curiosity leidde de financieringsronde met deelname van de Finse investeerder Superhero Capital. Epicbrief biedt een op AI-gebaseerd platform dat administratieve taken voor sales professionals automatiseert en het verkoopproces efficienter maakt.

Sales teams hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals dat ze 70% van hun tijd besteden aan administratieve taken, het vaak niet halen van winsten en een hoog verloop als gevolg van korte dienstverbanden. 

AI-gestuurde oplossing

Om deze uitdagingen aan te pakken en de stress voor sales teams te verminderen, hebben Miro Putkonen, Pyry Takala en Anton Dobrzhanskiy Epicbrief opgericht. Met hun geavanceerde AI-gestuurde oplossing automatiseert Epicbrief veel van de administratieve taken waarmee sales teams dagelijks te maken hebben. Zij kunnen de ontwikkelde technologie gebruiken om verkoopgesprekken op te nemen en binnen enkele seconden om te zetten in duidelijke, objectieve samenvattingen, waardoor ze zich kunnen richten op meer strategische taken en de productiviteit wordt verhoogd. De integratie van Epicbrief met verschillende tools voor videogesprekken en CRM-systemen maakt automatisch invullen van CRM-velden mogelijk. 

Miro, CEO van Epicbrief:  "Wij geloven dat AI een enorme kans biedt om het werk van sales professionals volledig te transformeren. Door administratieve taken te automatiseren, stellen we hen in staat zich te concentreren op wat er echt toe doet: relaties opbouwen, deals sluiten en hun quota halen."