Erkenning voor samenwerking in3 en Rabobank

08-06-2023 (10:00) - Tech

Rabobank en in3 zijn met hun samenwerking in3 Bussiness erkend als ‘Meest Innovatieve Bijdrage’ aan Money 2020. Deze conferentie geldt als een van de meest toonaangevende bijeenkomsten  voor FinTechs en andere financiële dienstverleners ter wereld. De erkenning komt nog geen drie weken na de lancering van het product.

Verantwoord alternatief

De zakelijke betaalmethode in3 Business is een initiatief van in3, in samenwerking met Rabobank. Deze nieuwe Instalment Payment Solution (IPS) maakt het mogelijk om zakelijke aankopen in 3 termijnen te betalen, zonder extra kosten of rente voor de koper. Tijdens het aankoopproces vindt er een uitgebreide online check plaats die bepaalt of de transactie wordt geaccepteerd. De verkoper is gegarandeerd van een snelle uitbetaling van het gehele orderbedrag. Hiermee vormt in3 Business als Instalment Payment Solution een verantwoord alternatief voor Buy Now Pay Later-oplossingen in de B2B markt. Buiten het feit dat in3 Business te kiezen is als betaaloptie in de webwinkel via PSPs, zal deze betaalmethode ook beschikbaar zijn op facturen door middel van een betaallink of QR-code.

Hans Langenhuizen, CEO van in3: “Wij zijn al ruim 4 jaar succesvol bezig met onze Instalment Payment Solution op de consumentenmarkt met een verantwoord concept dat aanslaat. Betalen in termijnen, zonder extra kosten en met oog voor de financiële draagkracht van de klant. Het partnership met Rabobank sluit heel goed aan bij onze missie en ambities. Het maakt het mogelijk om ook de zakelijke markt te bedienen met een duurzaam, verantwoord model.”

Samen innoveren

De samenwerking tussen Rabobank en in3 is uniek in Nederland. Het is zeldzaam dat een bank en een FinTech start-up gezamenlijk een product ontwikkelen. Beide partijen vullen elkaar aan: de betaaloplossing combineert de expertise op het gebied van risicomanagement van de Rabobank met de innovatieve techniek van in3.

Thomas Horn, Strategy Lead Rabobank: “Vanuit Rabobank willen we voorop blijven lopen als partner voor ondernemers in Nederland. Met deze propositie zetten we weer een nieuwe stap in het aanbieden van innovatieve en toegankelijke diensten waar ondernemers elke dag profijt van hebben. Samenwerken zit, als coöperatieve bank, in ons DNA. Het partnership met in3 is daar weer een mooi voorbeeld van.”

Ook Allianz Trade heeft een rol in dit ecosysteem. Allianz is niet alleen betrokken als verzekeraar, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de credit engine. Op deze manier kunnen de uitbetalingen naar de verkopers met zekerheid worden verzorgd.