g-company heet voortaan Xebia

g-company heet voortaan Xebia

04-04-2023 (10:05) - Tech

Sinds 1 april 2023 is de rebranding van g-company afgerond en opereert de cloudspecialist volledig onder de vlag van moedermerk Xebia. Dit betekent dat alle disciplines van g-company, zoals cloud-first werkplekken en Salesforce, onder de Xebia-naam vallen. In 2021 werd g-company al overgenomen door Xebia maar was nog steeds actief onder de eigen merknaam.

Door g-company onder het merk Xebia te scharen, voegt Xebia als het ware een nieuw gebied aan het ecosysteem toe: dat van de cloud-first werkplek. g-company is gespecialiseerd in de overgang naar eenvoudige, veilige en flexibele werkplekken, waarbij het onder meer Google Workspace, ChromeOS, monday.com en Freshworks inzet. Bovendien is er een gespecialiseerd team voor Salesforce-activiteiten, die als een zelfstandige unit binnen Xebia zal opereren. Deze unit zal zich volledig richten op het helpen van organisaties bij het inrichten en toepassen van Salesforce.

Lennart Benoot, Managing Director bij Xebia: “Dankzij de samenwerking met andere Xebia-units bieden we onze klanten meer diensten op verschillende vlakken en zijn we in staat om bedrijven en organisaties nog beter te helpen bij hun digitale transformatie. Verder verandert er voor klanten weinig: ze kunnen dezelfde expertise en service verwachten als voorheen.”

Eerste Google-partner in Noord-Europa
g-company werd in 2007 opgericht door David Saris op het moment dat Google zijn eerste zakelijke oplossing introduceerde. Daarmee was het de eerste Google-partner in Noord-Europa. Intussen is g-company gegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat in 2021 door Xebia werd overgenomen. g-company heeft door de jaren heen een flinke naam opgebouwd in het cloud domein.