Grote organisaties zien cloud als cruciale innovatiemotor

Grote organisaties zien cloud als cruciale innovatiemotor

07-02-2024 (14:15) - Tech

Voor zes op de tien grote organisaties is de cloud een belangrijke aanjager van innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder 300 IT-beslissers en -beïnvloeders bij organisaties.

Een ruime meerderheid (86%) heeft hun IT-landschap (deels) in de cloud staan, waarvan maar liefst 60 procent van mening is dat de huidige omgeving innovatie-proof is. Slechts 14 procent van de organisaties geeft aan dat hun IT-omgeving nog niet in de cloud staat. Van deze groep denkt 34% dat hun eigen IT-systeem goed werkt voor innovatie.

Personale uitdaginen

Naast beschikbare technologie, kunnen personele uitdagingen innovatie ook in de weg staan. Slechts de helft (53%) van de IT-beslissers geeft aan over de juiste mankracht voor innovatie te beschikken. En voor 14 procent van de organisaties geldt dat de wens om te innoveren er wel is, maar dat ze medewerkers hier niet in meekrijgen.

Continu innoveren

Dat organisaties bezig zijn met innoveren, blijkt uit de cijfers. Bijna driekwart (72%) heeft in de afgelopen twee jaar één of meerdere grote innovaties doorgevoerd. Dit gebeurt op verschillende gebieden. De meeste innovaties vonden plaats op het gebied van processen (58%). Ook innovaties voor de organisatie zelf (52%) en het product- of dienstaanbod (40%) kwamen vaak voor. Toch is innoveren niet voor elke organisatie weggelegd. Zo heeft 21 procent van de IT-beslissers de afgelopen twee jaar geen grote innovaties doorgevoerd.