HRTech startup Deel breidt uit naar Nederland met platform voor remote-first werken

06-07-2022 (11:27) - Tech

Deel, het HRTech bedrijf dat middels haar platform alle administratieve en juridische zaken omtrent het aannemen en managen van remote teams vergemakkelijkt, kondigt uitbreiding naar Nederland aan. De aankondiging markeert een nieuwe mijlpaal in de uitbreidingsplannen van het bedrijf, na een omzetstijging naar 100 mln. ARR en een waardestijging naar $5.5 miljard.
 
Met Deel kunnen werkgevers middels één gecentraliseerd platform personeel in dienst nemen in meer dan 150 landen, remote teams managen en loonadministratie uitvoeren. Remote werken wordt zo eenvoudig en toegankelijk voor werkgevers en helpt hen tevens om zonder investeringen, adviestrajecten en ingewikkelde accountancy nieuwe markten te betreden.
 
"Een model voor remote of hybride werken, is niet alleen een optie om vanuit huis te werken. Het helpt ook bij hoe en waar je personeel aanneemt, hoe je nieuwe teamleden onboard en hoe je lonen uitbetaalt en beheert," zegt Shuo Wang, Co-Founder en Chief Revenue Officer van Deel.
 

Remote-first versus lokale wetgevingen

De transitie naar een remote-first wereld gecombineerd met globalisering en de huidige krappe arbeidsmarkt, hebben Deel in een unieke positie gezet om organisaties te ondersteunen bij hun uitdagingen omtrent het werven over landsgrenzen heen.
Met deskundigen op het gebied van (arbeids-)recht, boekhouding en belasting, helpt het bedrijf werkgevers met het opstellen, tekenen en versturen van contracten, in lijn met de lokale wetgeving van een land. Ook zorgt Deel ervoor dat lonen gemakkelijk en wereldwijd uitbetaald kunnen worden in verschillende valuta’s en betalingsopties, zoals cryptocurrency.
 

Explosieve groei

De lancering in Nederland volgt na een periode van aanzienlijke groei. In oktober 2021 kondigde Deel haar Series D-ronde aan, geleid door Coatue. Daarbij werd $425 mln. opgehaald, waarna Deel gewaardeerd is op $5.5 miljard. Deel wil de toekomst van remote werken blijven ontwikkelen en innoveren.
 
“De logische vestiging van Deel in Nederland was slechts een kwestie van timing. In mijn ruime ervaring van gesprekken met CEO’s, CFO’s en CHRO’s kwam geregeld de vraag naar voren voor de oplossing van het probleem waarin veel bedrijven zich zullen herkennen. Namelijk het aanwerven van het beste talent ongeacht locatie en zonder je druk te hoeven maken over complex papierwerk en investeringen. Het is de missie van Deel om een wereldwijde arbeidsmarkt een realiteit te maken.” Aldus Dennis Valkema, Leader Benelux van Deel.