Kompas Publishing kiest voor Opt Out Advertising

28-09-2022 (09:00) - Tech

Kompas Publishing, de online uitgever van onder meer Kekmama, Mamaplaats, Tweedehands.net en Startpagina, start een samenwerking met Opt Out Advertising voor het plaatsen van privacyvriendelijke, cookieloze, advertenties.

Kompas Publishing heeft met haar titels een bereik van meer dan 10 miljoen per maand, met name gericht op senioren, gezinnen, gezondheid en het onderwijs. Met de groeiende groep mensen die niet akkoord gaat met het gebruik van persoonsgegevens voor advertentiedoeleinden, is er nu een sterk alternatief.

Opt Out Advertising, gespecialiseerd in het privacyvriendelijk uitserveren van advertenties blijkt hier de juiste connectie voor te zijn. De titels van Kompas Publishing passen heel mooi in het aangesloten netwerk waarbij reeds nationaal, regionaal en lokaal nieuws wordt aangeboden aan adverteerders.

Met Kompas Publishing kunnen nu ook specifieke doelgroepen zoals senioren en gezinnen worden bereikt met een passende boodschap zonder dat persoonsgegevens achterhaald worden. De passende boodschap wordt in dit geval bepaald aan de hand van de content en het type domein. Zo zijn titels als Kek Mama perfect te labelen aan doelgroep en interesses. Ook zonder het gebruik van persoonsgegevens zijn deze domeinen zeer interessant voor adverteerders.