Merkle werkt samen met wereldwijde AI-koploper 2021.AI

01-06-2023 (13:35) - Tech

Merkle en 2021.AI zijn een strategisch partnerschap aangegaan om bedrijven te ondersteunen bij het maximaliseren van de voordelen van AI en tegelijkertijd de risico's te beperken en een goede governance te handhaven.

Artificial intelligence (AI) is niet alleen een hypertrend, maar beïnvloedt ook snel de manier waarop we werken en denken. Het heeft al veel bedrijven ertoe aangezet de potentiële impact ervan op hun bedrijf te beoordelen - het biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om de operationele efficiëntie te verbeteren, de dienstverlening voor de consument te optimaliseren en innovatieve digitale producten te ontwikkelen. Toch is de invoering van AI voor veel organisaties nog een relatief nieuw gebied dat een goed beheer en bestuur vereist om potentiële risico's te beperken.

"Vandaag de dag moeten organisaties een niveau van governance inbouwen of zich er op zijn minst van bewust zijn dat ze processen moeten instellen om de risico’s te beheersen, vanwege de aard van AI - het evolueert snel - wat begrip en een solide technologiestack vereist" zegt Mikael Munck, CEO en oprichter, 2021.AI

De afgelopen maand hebben Merkle en 2021.AI een tour door Noord-Europa gemaakt om hun gezamenlijke expertise in AI te presenteren via large language models (LLM's). Op basis van Merkle's kennisbank van digitale klantervaring gecombineerd met de innovatieve oplossingen en diensten van 2021.AI, zal de samenwerking fungeren als een brug tussen CXM, creatie, onderhoud en governance.

"We zijn erg blij dat we samenwerken met een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van AI-governance en compliance. Samen kunnen we klanten helpen met alle vernieuwende mogelijkheden van AI, terwijl we ook de potentiële risico's scherp in de gaten houden" aldus Bobby Hollingsworth, Chief Growth Officer, Merkle NE