Meta doneert 400 VR-brillen aan Beeld & Geluid en Metaverse werkplaats

30-11-2022 (11:01) - Tech

Beeld & Geluid en Metaverse Werkplaats krijgen 400 Meta Quest 2-headsets om hun nieuwe onderwijsprogramma te stimuleren en uit te breiden. Dit maakte Markus Reinisch, Vice President Public Policy van Meta in Europa bekend tijdens zijn bezoek aan Immersive Tech Week in Rotterdam.

De Metaverse Werkplaats is een samenwerking tussen zes mbo-vakscholen voor de creatieve industrie: Mediacollege Amsterdam, Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto (Utrecht), Grafisch Lyceum Rotterdam, Cibap (Zwolle) en SintLucas (Eindhoven). De werkplaats is de plek waar studenten, docenten en mediaprofessionals worden opgeleid binnen web3 en de metaverse. Meta doneert 400 Meta Quest 2-headsets zodat zij aan nieuwe virtuele toepassingen kunnen werken. 

VR-beleving voor CineKid Festival

De donatie van de VR-brillen is een stap in de vormgeving van het opleidingsprogramma om VR-toepassingen binnen verschillende industrieën te ontwikkelen en het verlagen van de toegangsbarrière naar immersieve technologie. De brillen zullen gebruikt worden in verschillende onderwijsprojecten waarin studenten samenwerken met professionals, zoals het creëren van een VR-beleving voor het CineKid Festival en een prototype metaverse-omgeving voor een grote Europese supermarktketen. 

Metaverse in nieuw museum Beeld & Geluid

In het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid, dat op 11 februari 2023 de deuren opent, bevindt zich de verdieping Verwonderen, waar metaverse-innovaties door Beeld & Geluid en Metaverse Werkplaats worden getoond aan het museumpubliek en door hen getest. John Leek, Manager Creatieve Industrie Beeld & Geluid: “Het gloednieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid biedt een uniek inclusief podium waarop resultaten van innovatie kunnen worden ervaren. Deze samenwerking met Meta en de Metaverse Werkplaats zal een sterke impuls geven aan talentontwikkeling in het AR/VR ecosysteem in Nederland.” 

Meta Immersive Learning

De steun voor Beeld & Geluid en Metaverse Werkplaats maakt deel uit van het Meta Immersive Learning-programma, waarin Meta 150 miljoen dollar investeert. Beeld & Geluid en Metaverse Werkplaats zijn de eerste Nederlandse organisaties die meedoen aan dit programma. Markus Reinisch, Vice President Public Policy, Europe van Meta: “Het bouwen van de metaverse en het veranderen van de manier waarop we leren door immersieve technologie wordt niet gedaan door één bedrijf. We werken nauw samen met partners om een AR/VR ecosysteem te ontwikkelen dat kansen zal creëren voor docenten en studenten over de hele wereld. We zijn dan ook trots om samen te werken met Beeld & Geluid en Metaverse Werkplaats."