MINI introduceert nieuwste Countryman

MINI introduceert nieuwste Countryman

05-04-2023 (13:25) - Tech

De nieuwe MINI Countryman introduceert een nieuwe generatie, die voor het eerst in Duitsland wordt geproduceerd. De productie start in november 2023. 

De volledig elektrische MINI Countryman is met vijf deuren het grootste model in de MINI voertuigfamilie.

Gerecycled interieur 

De nieuwe generatie van de Countryman is volledig elektrisch en emissievrij. De MINI Countryman E levert 140 kW/191 pk, terwijl de MINI Countryman SE ALL4 de eerste volledig elektrische auto met vierwielaandrijving van het merk is. De batterijcapaciteit is 64,7 kWh, met een actieradius van ongeveer 450 kilometer. Alle decoratieve elementen in het exterieur en interieur van de nieuwe MINI worden weggelaten en de velgen worden met 70 procent gerecycled aluminium geproduceerd. De oppervlakken van de dashboards, het stuur, de hemelbekleding en de vloer van de auto en de vloermatten zijn gemaakt van gerecycled polyester uit PET-flessen en tapijtresten. 

Groene fabriek

De energie voor de ‘groene fabriek’ van BMW Group in Leipzig komt van vier windturbines op het fabrieksterrein. In het opslagbedrijf van de fabriek worden tot 700 hoogspanningsbatterijen van BMW i3-modellen gebruikt om energie op te slaan. BMW Group investeert 800 miljoen euro om het productieproces lokaler te kunnen laten verlopen.