Nova Technology lanceert credit management software aangedreven door blockchain

Nova Technology lanceert credit management software aangedreven door blockchain

13-04-2023 (09:11) - Tech

Het Nederlandse factureringsplatform Nova Technology, onderdeel van Nova Groep, lanceert wereldwijd haar credit management service, aangedreven door blockchain. Hiermee zijn zij ook gelijk het eerste factureringsplatform dat aangedreven wordt door blockchain.

De nieuwe software zorgt ervoor dat efficiëntie en transparantie van het facturatieproces wordt vergroot voor bedrijven en koppelt aan de boekhandelspakketten. Daarbij heeft het bedrijf naast Nederland kantoren geopend in New York, Singapore, Dubai, Tokyo en Toronto om zo wereldwijde service te kunnen verlenen.

De broers Pascuál en Ramón lanceerden hun eerste factureringssoftware in 2011 omdat ze via hun incassobureau veel slecht betalende klanten zagen, mede door ongeorganiseerde administraties. Toch zagen de oprichters dat het facturatiesysteem op verschillende punten verbeterd kon worden om de gehele supply chain probleemloos te laten verlopen. Dit bracht Nova Technology ertoe om het systeem voor bedrijven te innoveren en te verbeteren.

Nova Technology wil later dit jaar verder uitbreiden door kantoren te openen in Australië en Zuid-Amerika. “Met deze lancering zetten we de eerste stap naar een nieuwe manier van factureren voor bedrijven. De software met behulp van blockchain laat geen ruimte voor misverstanden. Dit betekent dat zaken doen op wereldwijde schaal makkelijker en transparanter zal worden," zegt Pascuál AB, medeoprichter en CEO van Nova Technology.