Polestar en Luminar komen met Polestar 5

Polestar en Luminar komen met Polestar 5

02-02-2023 (15:43) - Tech

Polestar en Luminar Technologies breiden hun samenwerking uit, met focus op de integratie van langeafstands-LiDAR-technologie in toekomstige Polestar-modellen. De Polestar 5 staat nu ook in de planning.

Het versterkte partnership biedt een basis om samen te werken aan het industriële design en de integratie van de 3D-laserscantechnologie van Luminar, die zal worden toegepast in toekomstige modellen van Polestar, waaronder de Polestar 5. De elektrische 4-deurs GT is gebaseerd op de Polestar Precept concept car en wordt naar verwachting in 2024 gelanceerd.

Polestar 3

Het bestaande partnership van de twee ondernemingen richtte zich op de LiDAR-technologie voor de Polestar 3, de SUV van het merk die in oktober 2022 is onthuld. Bij dit project is ook Volvo Cars betrokken. De Polestar 3 is nu te bestellen met het Pilot Pack met LiDAR-systeem en de eerste exemplaren worden in 2024 geleverd.

Veilig en autonoom

De toepassing van LiDAR-technologie is in een stroomversnelling geraakt door de wereldwijde focus op veiligheid en autonoom rijden van de volgende generatie. Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “Luminar loopt voorop op het gebied van long-range LiDAR-technologie en de hechtere samenwerking zorgt voor nog meer innovatie in onze auto’s. We kijken ernaar uit om onze expertise op het gebied van R&D en productdesign te combineren met de LiDAR-mogelijkheden voor de nieuwe modellen van Polestar."

Gedeelde pioniersgeest

Austin Russell, oprichter en CEO van Luminar: “Door ons succesvolle partnership en het vertrouwen van Polestar in Luminar, neemt de kracht van onze technologie alleen maar toe. Met deze verder uitgebreide samenwerking en onze gedeelde pioniersgeest gaan we de grenzen van automotive tech en design opnieuw verleggen."