Samenwerking mintBlue en Kamer van Koophandel voor veiliger handelen op blockchain

Samenwerking mintBlue en Kamer van Koophandel voor veiliger handelen op blockchain

20-02-2023 (13:11) - Tech

Blockchain-as-a-Service (BaaS) platform mintBlue, kondigt vandaag een nieuwe integratie aan in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KVK), voor o.a. boekhoudplatform Yuki.

De nieuwe integratie tussen de publieke blockchain en de KVK maakt het mogelijk om automatisch de identiteit van verzenders en ontvangers van facturen te verifiëren, wat voor minder fraude in online facturering kan zorgen. 

Publieke blockchain

Met de Software Development Kit (SDK) van mintBlue kunnen factuurverwerkers hun facturen publiceren op de publieke blockchain. Hierdoor zijn gebruikers niet afhankelijk van derde partijen. "Deze samenwerking toont aan dat onze SDK schaalbaar is en daadwerkelijk waarde levert aan organisaties en bedrijven. We zijn trots om onze expertise te kunnen delen met Visma | yuki om e-factureren efficiënter, maar vooral fraude- en toekomstbestendig te maken.” zegt Niels van den Bergh, CEO van mintBlue.

Universal Business Language

Sinds april 2019 heeft de Nederlandse overheid het gebruik van Universal Business Language (UBL) verplicht gesteld voor facturen, desondanks is dit door maar 20% van de bedrijven geïmplementeerd. Het ontbreken van UBL-data betekent dat elke factuur opnieuw moet worden overgetypt. mintBlue's SDK kan een directe oplossing bieden door factuurverwerkers toegang te geven tot een digitale UBL-factuur die is opgeslagen op de publieke blockchain, waardoor het risico op fouten en fraude wordt verminderd en snellere betalingen mogelijk worden.