Share Council behaalt B Corp certificering

Share Council behaalt B Corp certificering

16-05-2023 (09:51) - Tech

Share Council, marktleider in de equitech met een digitaal platform voor mede-eigenaarschap, ontving begin 2023 haar B Corp-certificering. De B Corp-certificering is een erkenning voor bedrijven die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid.

De B Corp-certificering is een bewijs van de inzet van Share Council om de kapitaalkloof te dichten door elke medewerker mede-eigenaar te maken van het bedrijf waar zij voor werken. Share Council’s platform helpt ondernemers om gemakkelijk, digitaal en frictieloos aandelen met hun werknemers te delen. De toewijding van Share Council aan het welzijn, de duurzaamheid en de sociale verantwoordelijkheid van haar werknemers en stakeholders heeft haar een plaats opgeleverd tussen de meest verantwoorde bedrijven ter wereld, zoals Tony’s Chocolonely en Patagonia.

Iedereen mede-eigenaar

Met €343 miljoen aan medewerkers equity in beheer is Share Council de marktleider in Nederland en heeft zij de afgelopen jaren een behoorlijke sprong gemaakt om het bedrijfseigendom eerlijk te verdelen onder medewerkers. "We zijn ontzettend blij en trots dat we de B Corp-certificering hebben behaald", zegt Quintus Willemse, CEO van Share Council. "Wij geloven dat bedrijven de verantwoordelijkheid hebben om meer te doen dan alleen winst maken. Door medewerkers in staat te stellen mede-eigenaar te worden, creëren we een meer rechtvaardige samenleving en bouwen we aan een betere toekomst met een eerlijk aandeel voor iedereen. Share Council is opgericht met de overtuiging dat iedereen toegang zou moeten hebben tot de financiële voordelen van het eigendom van een bedrijf.” Met het uitgangspunt om iedereen mede-eigenaar te maken besloot Share Council om
hun laatste aandelen openbaar beschikbaar te maken.