Sony kondigt systeem aan voor creëren van ruimtelijke content

Sony kondigt systeem aan voor creëren van ruimtelijke content

10-01-2024 (14:02) - Tech

Sony Corporation kondigt de ontwikkeling van een systeem voor het maken van ruimtelijke content aan, dat bestaat uit een XR-hoofdmonitor met hoogwaardige 4K OLED-microdisplays en doorkijkfunctie voor video, en een paar controllers die zijn geoptimaliseerd voor nauwkeurig richten en interactie met 3D-objecten.

Het systeem is ontworpen om creators te ondersteunen bij het maken van geavanceerde 3D-content. Sony is van plan om samen te werken met ontwikkelaars van verschillende 3D-productiesoftware, onder andere op het gebied van entertainment en industrieel ontwerp. Bij de lancering van dit nieuwe systeem werkt Sony exclusief samen met Siemens, een leider in industriële technologie. Hierbij poogt Sony met behulp van software van het Siemens Xcelerator open digital business platform een nieuwe oplossing te introduceren voor een meeslepend design en gezamenlijke productontwikkeling.

Het systeem zal later in 2024 beschikbaar komen. Sony en haar partners zullen op een later moment ook verdere details bekendmaken, waaronder specificaties, lanceringsdata en -regio's, prijzen, verkoopkanalen en softwarecompatibiliteit.