Storyblok gaat samenwenwerking aan Lokalise

24-01-2024 (10:55) - Tech

Storyblok, content management systeem (CMS), is een samenwerking aangegaan met Lokalise, de one-stop oplossing voor AI-ondersteunde vertaling en geautomatiseerde lokalisatie. Met de Lokalise-integratie wordt content in Storyblok vertaald naar meerdere talen.

Bedrijven kunnen klanten wereldwijd bereiken, maar de meeste slagen er niet in om écht contact met hen te maken, omdat ze lokalisatie van content geen prioriteit geven. Storyblok liet een wereldwijd onderzoek uitvoeren onder 500 marketeers, waaruit bleek dat 79% van de bedrijven content publiceert in slechts 1 tot 3 talen in hun CMS. Het grootste percentage (35%) publiceert content in slechts één taal. Er bleek ook verder dat 90% zei dat ze zouden overwegen het te gebruiken om content in hun CMS in meer talen te vertalen. De integratie van Storyblok met Lokalise maakt dit mogelijk door AI-gestuurde vertalingen in het CMS te brengen.

Belang van lokalisatie

Petr Antropov, medeoprichter van Lokalise: "Het is fascinerend om te zien hoe groot de kloof is tussen bedrijven die hun producten en diensten in slechts één taal aanbieden en bijvoorbeeld de helft van de 3500 klanten van Lokalise die hun diensten aanbieden in acht of meer talen. Dankzij recente technologische ontwikkelingen die lokalisatie niet langer tot een uitdaging maar tot een kans hebben gemaakt, zal die kloof niet lang meer blijven bestaan, en we zijn verheugd om een rol te kunnen spelen in de verandering."