TPV Cares pakt armoede en ongelijkheid aan

TPV Cares pakt armoede en ongelijkheid aan

05-10-2022 (14:33) - Tech

TPV, leverancier van beeldschermen en de groep achter PPDS, TP Vision, AOC en MMD - kondigt de lancering aan van 'TPV Cares', een nieuwe stichting die de talenten van zijn teams en zijn technologieën inzet om hulp en ondersteuning te bieden aan mensen en gemeenschappen in meer dan 200 landen.

‘TPV Cares' is een platform voor alle initiatieven van TPV op het gebied van sociale en milieu-impact, waarbij de verschillende bedrijfsdivisies worden samengebracht om meer mogelijkheden te bieden. Het platform is nu beschikbaar in alle landen waar TPV aanwezig is. Het biedt vrijwilligerswerk, financiële en andere soorten steun voor gemeenschapsprojecten over de hele wereld die een blijvend en positief effect hebben op de samenleving. Martijn van der Woude, Global Head of Business Development and Marketing voor PPDS: "Onze steun kan verschillende vormen aannemen: van het leveren van geavanceerde technologieën om onderwijs en sociale integratie binnen gemeenschappen te vergemakkelijken tot fondsenwerving voor lokale en wereldwijde doelen."

Uitgebreide geschiedenis

Het bedrijf heeft een geschiedenis in het ondersteunen van lokale en internationale goede doelen en projecten, zoals Mercy Ships, The Explorers Foundation, Leger des Heils en Eye Care Foundation. Daarnaast wordt
TPV Cares uitgebreid met een nog groter aantal initiatieven. Het platform wordt afgestemd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, waaronder het aanpakken van de wereldwijde armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, aantasting van het milieu, vrede en rechtvaardigheid.

Gouden beoordeling

TPV heeft onlangs ook de gouden beoordeling gekregen van EcoVadis, een belangrijke leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Stefan van Sabben, Global CSR and Sustainability Manager bij TPV: "Nu onze producten evolueren en steeds duurzamer worden, kan TPV Cares in de toekomst ook de uitbreiding van zijn initiatieven onderzoeken. Met onze wereldwijde aanwezigheid zien we grote mogelijkheden om lokale initiatieven op wereldwijde schaal te ondersteunen."