Uren wachten in laadpaalfile in aanloop naar wintersport

Uren wachten in laadpaalfile in aanloop naar wintersport

15-02-2023 (10:15) - Tech

Wintersporters die de komende voorjaarsvakantie met de elektrische auto naar Oostenrijk vertrekken, moeten rekening houden met laadpaalfiles, stelt KPMG. Vooral op de 'zwarte zaterdag' 25 februari, rond Frankfurt.

De komende vakantieperiode rijden er tussen de 8.000 en 10.000 elektrische voertuigen vanuit Nederland richting Oostenrijk. 

Verdrievoudigd

“In 2020 zagen we wachttijden van soms 75 minuten per laadstation. De rijen zullen naar verwachting korter zijn, maximaal 60 minuten, maar het aantal Nederlanders met een elektrische auto is veel sterker gegroeid dan het snellaadnetwerk” zegt Stijn de Groen, Lead Automotive bij KPMG. “Het aantal elektrische auto’s in Nederland is de afgelopen jaren verdrievoudigd.”

Dubbele drukte

De zwarte zaterdag is volgens KPMG zaterdag 25 februari, de eerste dag van de voorjaarsvakantie voor Midden- en Noord-Nederland en de een na laatste voor Zuid-Nederland. “Automobilisten die rond Frankfurt moeten laden, kunnen rekenen op een wachtrij. Daar voorspellen we op sommige plaatsen dubbele drukte door vakantiegangers die komen én gaan.” Wie probleemloos met de elektrische auto naar de sneeuw wil gaan, doet er volgens KPMG goed aan om niet te lang te wachten en al vóór Keulen te laden en dan, als de actieradius van de auto het toelaat, weer rond Mannheim of Würzburg te laden.