Zoom introduceert Zoom AI Companion

05-09-2023 (15:15) - Tech

Zoom Video Communications, Inc. introduceert vandaag Zoom AI Companion (voorheen Zoom IQ). Deze realtime generatieve AI-assistent is zonder extra kosten beschikbaar voor alle gebruikers met betaalde Zoom-accounts.

AI Companion maakt samenwerking makkelijker en effectiever door repetitieve taken en andere afleidingen weg te nemen. De komende maanden zal Zoom AI Companion naar verwachting aanvullen met nieuwe, krachtige functies.
Zoom AI Companion is in realtime te gebruiken op het hele platform. Zo kun je vóór meetings AI Companion vragen om je te helpen met de voorbereiding met status updates over belangrijke projecten; tijdens een meeting geeft AI Companion realtime samenvattingen aan deelnemers die later binnenkomen en kan het antwoordsuggesties geven voor vragen die tijdens het gesprek worden gesteld; en na de meeting deel je met AI Companion automatisch onder meer de notulen en actiepunten. Soortgelijke ondersteuning krijg je ook in Zoom Team Chat, Zoom Whiteboard en Zoom Mail.

Op de kop gooien

"We gaan de hype van generatieve AI voorbij, door tastbare producten te leveren en het prijsmodel van de industrie op zijn kop te gooien, zodat het voor bedrijven en mensen zoals jij en ik gemakkelijk wordt om volledig te profiteren van generatieve AI in ons dagelijks werk", zegt Smita Hashim, Chief Product Officer bij Zoom. "We kunnen niet wachten tot onze klanten met AI Companion aan de slag gaan. Bovendien zijn we erg enthousiast over onze plannen voor verdere innovatie, gebaseerd op verantwoord AI-gebruik."

Privacy van klanten

Zoom investeert in AI-gedreven innovatie die de gebruikerservaring en productiviteit verbetert, waarbij vertrouwen, veiligheid en privacy voorop staan. AI Companion staat standaard uitgeschakeld. Accountbeheerders hebben controle over het al dan niet activeren van deze AI-functies voor hun accounts. Zoom biedt beheerders en gebruikers controle over en zichtbaarheid in wanneer AI-functies worden gebruikt of geactiveerd. Door de privacybehoeften van klanten voorop te stellen, kunnen de klanten van Zoom met vertrouwen gebruik maken van AI Companion en de bijbehorende functionaliteiten.