Belgisch administratieplatform Doccle neemt Nederlandse Smart Service Company over

22-06-2023 (11:36) - Toeleveranciers

Het digitale administratieplatform Doccle uit België, breidt uit naar Nederland na een overname van het Nederlandse Smart Service Company

In België maken 2,8 miljoen consumenten gebruik van het platform. De ambitie is dat binnen vijf jaar vier miljoen Nederlanders het platform gebruiken of bekend zijn met de toepassing.

Overname Smart Service Company

Doccle is negen jaar geleden opgericht in België. Onder andere de Belgische Berichtenbox van de overheid is gekoppeld met het platform. Vanwege de overname van de datakluisoplossing van het Nederlandse technologiebedrijf Smart Service Company, wordt Doccle nu ook in Nederland aangeboden. Otto Lagemaat, één van de oprichters van Smart Service Company, blijft aan boord als CEO van Doccle Nederland en zal samen met de twee andere medeoprichters, Thierry van Ekeren en Maikel Mertens, alle Nederlandse activiteiten vanuit een nieuw Doccle-kantoor in Bergen op Zoom managen.

Bram Lerouge, CEO van Doccle België: “We hebben laten zien dat we in staat zijn snel te groeien op basis van onze community gedreven werking. Zo zijn we in Nederland reeds gestart met een Open Innovatiebeweging waarbij we bedrijven samenbrengen om na te denken over innovatieve oplossingen.”

Otto Lagemaat, Directeur Doccle Nederland: “De uitbreiding van Doccle naar Nederland is voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt een verrijking op het gebied van het delen van data met organisaties. Zeker nu cybercriminaliteit alleen maar blijft toenemen en geavanceerder wordt, is het veilig kunnen delen van data belangrijker dan ooit.”

Financiële details over de overname worden niet bekend gemaakt.