BHVcertificaat.online, daar red jij levens mee

15-03-2023 (13:20) - Toeleveranciers

BHVcertificaat.online, daar red jij levens mee. Het zal je maar overkomen: naast je zakt je collega in elkaar en hij ligt stuiptrekkend op de grond. Wat doe je dan? Je wilt graag hulp beden, maar misschien ben je wel verstijfd van schrik. Of je doet in je poging om te helpen precies het verkeerde.

Natuurlijk wil je het goede en het juiste doen. En dat kun je leren. Sterker nog, dat zou je moeten leren om de simpele reden dat je daar in je hele leven wat aan hebt. Daar hebben wij de BHV opleiding voor.

Een eis uit de ARBO wet is dat er bedrijfshulpverleners zijn, mensen waarvan iedereen in je bedrijf weet dat die je kan helpen. Mensen die herkenbaar zijn en waar je collega’s dus ook naar luisteren als de nood aan de man is.

Onze BHV opleiding voldoet aan de minimale eisen uit de ARBO wet. In de ARBO wet is vastgelegd dat bedrijfshulpverleners zodanig zijn opgeleid dat ze eerste hulp kunnen verlenen bij ongevallen, de gevolgen van een ongeval kunnen beperken, een brand kunnen beperken en bestrijden en kunnen alarmeren en evacueren.

De BHV opleiding is niet moeilijk. Het kost je tijd, natuurlijk, en misschien ben je niet meer gewend om te leren. Maar als je het doel voor ogen houdt, namelijk je collega’s helpen in een noodsituatie, dan weet je waar je het voor doet.

Wij hebben de BHV opleiding zelfs online voor je ontwikkeld, waardoor je thuis, of op je werk, op je gemak de lesstof tot je kunt nemen, precies op het moment dat jij dat wilt. En dan gaat het niet alleen maar om ongelukken en ziekte, het gaat ook om gevaarlijke situaties in het bedrijf, zoals brand. of ontsnappend gas. Als bedrijfshulpverlener zorg je, als dat nodig is, voor een ontruiming.

Het is een verantwoording, maar een mooie verantwoording. En echt, als je weet waar het over gaat, als je de theorie kent, dan kun je in elke noodsituatie meer dan je zelf ooit voor mogelijk had gehouden. En daarmee kun je levens redden. Daar rekenen je collega’s op. Maar ook jij mag daar op rekenen, zelfs al hopen we allemaal dat het nooit nodig zal hoeven te zijn. 

Wat heb je nodig? Allereerst ga je de BHV opleiding volgen. In zes uur tijd heb je het online gedeelte gevolgd. Dat hoeft dus niet zes uur achter elkaar. En je mag er ook langer over doen. Je krijgt in deze cursus uitgebreide informatie over eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming. Die informatie wordt afgewisseld met filmpjes en foto’s en vragen. Elk hoofdstuk heeft oefenvragen die je zo vaak kunt maken als je wilt. Na elke les beantwoord je een aantal toets vragen.

Als je 80% van de toets vragen goed hebt beantwoord, kun je het BHV certificaat downloaden. Dat certificaat is één jaar geldig. Wil je liever een BHV-pasje, dan kun je dat aanvragen bij de inschrijving. Na een jaar doe je de BHV herhaling. Wij zorgen dat je daardoor elk jaar up-to-date bent.