Sendcloud stimuleert flexibel bezorgen met nieuwe API

27-08-2020 (11:29) - Toeleveranciers

Sendcloud heeft een nieuwe webkoppeling gelanceerd voor logistieke dienstverleners. Met de LSP API kunnen vervoerders koppelen met het verzendplatform, zodat webwinkels hun klanten meer bezorgopties kunnen bieden.
 
De LSP API maakt het voor bezorgdiensten mogelijk hun eigen API aan te sluiten op het Sendcloud verzendplatform. Daardoor kunnen vervoerders hun diensten aanbieden aan meer dan 15.000 webwinkels in Europa. De koppeling stelt zowel grote als kleine bezorgdiensten in staat zich te verbinden aan Sendcloud, ongeacht volume of regio.
 

Meer keuzevrijheid consumenten

Door het aansluiten van meer vervoerders hoopt Sendcloud het voeren van een multi-carrier strategie voor online retailers aantrekkelijker te maken. Wanneer webwinkels meer vervoerders kunnen aanbieden leidt dit automatisch tot meer keuzevrijheid voor consumenten. Dat betekent dat zij zelf kunnen bepalen waar, wanneer en door wie een pakketje wordt geleverd. Daarmee speelt het platform in op de toegenomen vraag naar flexibele bezorgopties, zoals same-day delivery of groene bezorging.