Nhow hotel serveert plantaardige English Breakfast van Garden Gourmet

05-01-2023 (12:23) - Campagnes

Het Nhow Hotel zet een vegan English Breakfast op het menu. Een plantaardige versie van de worstige Engelse ontbijtklassieker. De nieuwe Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet zijn hierin de vervanger. Vanaf 16 januari wordt dit vegan ontbijt geserveerd in het hotel.

Het ontbijt is niet alleen voor hotelgasten, maar voor iedereen die een speciale ontbijtervaring zoekt. Jonge mensen tussen de 18 en 24 jaar ontbijten steeds vaker buiten de deur: minimaal 1 keer per week, concludeert het FSIN. Dat dit juist goed kan bij hotels is een wat onbekender gegeven in Nederland. Waar hotels in Engeland al veelvuldig opgezocht worden voor alleen ontbijt, gebeurt dit in Nederland veel minder. Dat terwijl het bij veel hotels gewoon mogelijk is.

Voordelen

Wie aan Engels ontbijten denkt, denkt aan vlees. De worstjes en ei zijn hierin bijna niet weg te denken. Met de vegan worstjes van Garden Gourmet hoeft dat ook niet. De worstjes zijn op smaak gebracht met dezelfde kruiden en specerijen als de traditionele worst: met witte peper, salie en nootmuskaat. Ook hebben de vegan worstjes een vleesachtige, sappige structuur die niet te onderscheiden is van de vleesvariant.

En, ook een mooi feitje: de worstjes van Garden Gourmet bevatten ongeveer de helft van de calorieën ten opzichte van een varkensworstje en bevatten de helft van de hoeveelheid verzadigd vet. Daarnaast zijn de worstjes een bron van vezels en rijk aan eiwitten en hebben daarom ook NutriScore A. 

Samenwerkingen

Marcel de Leeuw, SVH meesterkok van Garden Gourmet: "Ons doel is om iedereen wat vaker plantaardig te laten eten. Met de Vegan Cumberland worstjes laten we zien dat dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn: je kunt gewoon blijven genieten van de gerechten waar je van houdt, zonder in te leveren op smaak. Dankzij het assortiment van Garden Gourmet in het supermarktschap en de samenwerkingen met restaurants en hotels zoals Nhow, kan dat zowel uit als thuis!’

Meer alternatieven

Nick van Herwijnen, chef van Nhow: "We vinden het ontzettend belangrijk om al onze gasten, ongeacht hun dieet, een heerlijk ontbijt aan te bieden. Met alternatieven zoals de Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet wordt ons dit heel erg makkelijk gemaakt. Zo kan iedereen genieten van een plantaardig ontbijt zonder dat dit invloed heeft op de smaak of de keuze aan het ontbijtbuffet."