De Nieuwe Gevers sluiten jaar af met enthousiaste vrijwilligers
28-12-2021 (17:17) - Mensen
Dankzij pro-bono werk via het platform van De Nieuwe Gevers is er in bijna 2.5 jaar tijd al €1,616,549.00 bespaard voor de goededoelensector. Op De Nieuwe Gevers doneren professionals, uit voornamelijk de creatieve en digitale industrie hun skills aan maatschappelijke organisaties. En ook in de drukke kerstmaand hebben de professionals van De Nieuwe Gevers niet stilgezeten. Sinds begin december zijn ondanks de kerstdrukte namelijk meer dan 50 professionals met een project gestart.
Eén van de belangrijkste redenen waarom professionals zich bij De Nieuwe Gevers aanmelden is dat zij iemand anders willen helpen met hun kennis en kunde. Of dit nou het team van Milieudefensie, De Kindertelefoon of Stichting ALS is, de professionals zorgen ervoor dat deze organisaties kunnen groeien en meer geld overhouden voor andere uitdagingen.
Zoektocht naar maatschappelijke zingeving
Het idee voor De Nieuwe Gevers is ontstaan omdat Julian Hoogendoorn (27), Stijn Tupan (30) en Tim Kok (27) "de onbenutte uren van talenten bij digital agencies terug wilden geven aan de maatschappij". De drie compagnons merken dat steeds meer strategen, designers, marketeers, copywriters, beeldmakers en andere professionals op zoek zijn naar maatschappelijke zingeving, idealiter te combineren met hun reguliere werk. “Mensen willen bijdragen aan een betere wereld en iets achter laten waar ze later trots op zijn. Bij veel professionals knaagt het dat ze dit niet genoeg kunnen vinden in hun day-to-day job. Ze gaan daarom op zoek naar andere manieren om maatschappelijk bezig te zijn”, aldus Hoogendoorn.
Skill-based vrijwilligerswerk, het type vrijwilligerswerk waar de startup zich op richt, leent zich hier volgens De Nieuwe Gevers perfect voor: "skill-based vrijwilligerswerk is feitelijk niks anders dan tijdelijk mee werken met een team van een goed doel. Dit kan al vanaf een paar uur, waardoor het goed te combineren is met je agenda". En uit de cijfers van deze maand blijkt dat mensen dus ook maar al te graag tijd vrij maken tussen de kerstinkopen en kwartaaldeadlines door.