BNR podcast onderzoekt Nederlandse veiligheidsvraagstukken

18-04-2023 (15:14) - Audio

BNR Nieuwsradio lanceert 'Polder in de fik'. Een 4-delige podcastserie, waarin Nederlandse veiligheidsvraagstukken worden onderzocht. De podcast gaat over de groeiende georganiseerde misdaad. Over vijandig verzet en angst voor oorlog. En over de vraag hoe veilig Nederland eigenlijk is.

De media worden dagelijks overspoeld met zorgen over de toekomst van Nederland. Georganiseerde criminaliteit, polarisatie en hybride oorlogsvoering zijn slechts een paar voorbeelden van de uitdagingen waar we voor staan. Maar hoe ernstig is de situatie eigenlijk? Hoe heeft het zover kunnen komen? En kunnen we er nog iets aan veranderen?

Polder in de fik

In Polder in de Fik bespreken Prof. Hans Boutellier en Dr. Yarin Eski, beiden verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, de veiligheidsvraagstukken van deze tijd. Zij publiceerden eerder vandaag een artikel in ScienceGuide over dit onderwerp. Radiomaker Mirthe van der Drift begeleidt de gesprekken.
De podcast maakt kennis over deze veiligheidsvraagstukken voor iedereen toegankelijk en biedt een nieuwe manier om meer grip op de problematiek te krijgen. De wetenschap is het aan zichzelf verplicht om burgers én de politiek van de juiste, kritische informatie te voorzien, zodat men zelf een oordeel kan vellen.