Brabantse makers releasen podcast over mentale gezondheid bij queer jongeren

Brabantse makers releasen podcast over mentale gezondheid bij queer jongeren

17-01-2024 (14:51) - Audio

Op dinsdagavond 23 januari presenteert initiatiefnemer Luuk van de Ven samen met mede-makers de podcast Queerapie in Eindhoven. In deze podcast vertellen verschillende queer jongeren over hun ervaringen met en overwinning van mentale problemen. 

Volgens Luuk van de Ven - (film)maker, producent, eigenaar van drag house House of Salvia en zelf queer - worden problemen met mentale gezondheid van queer jongeren nog steeds te veel in de doofpot gestopt. Om daar verandering in te brengen gaat Luuk in podcast Queerapie in gesprek met queer ervaringsdeskundigen over hun strubbelingen en groei op gebieden als religie, seksueel geweld en alcoholverslaving.

Verandering

Het vraagt veel moed en kracht om je kwetsbaar op te stellen door open te zijn over je mentale gezondheid. Als dat al lukt, krijg je vaak niet het begrip of de steun waar je op hoopt. Daar hoopt Luuk verandering in te brengen met deze podcast, die iedereen altijd kan luisteren, in elke omgeving die voor diegene veilig voelt. Door juist in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen in plaats van professionals, willen de makers jongeren te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan, vertrouwen te scheppen in mogelijkheden en meer (h)erkenning, begrip en acceptatie bij de doelgroep en in diens omgeving te scheppen.


De eerste aflevering van het pilotseizoen is vanaf 24 januari te luisteren via verschillende podcastplatforms. Daarna komt om de twee weken een nieuwe aflevering online.