FM-wijzigingen voor Radio Veronica, SLAM! en Sublime per 1 september

30-08-2023 (15:37) - Audio

Mediahuis heeft per september 6 radiostations en 2 FM -kavels als gevolg van de recente FM-veiling waarbij Mediahuis twee FM-kavels heeft verworven. Dit zijn de belangrijkste aanpassingen die Mediahuis per 1 september doorvoert:

Radio Veronica verhuist naar nieuwe FM frequenties. Radio Veronica is vanaf vrijdag te horen op de huidige FM frequenties van SLAM!. Met deze verhuizing blijft Radio Veronica overal in Nederland via FM te horen en blijft het zijn bekende programma's aanbieden. De online, DAB+ en digitale kabelbeluistering blijft onveranderd

SLAM! op FM in de Randstad. SLAM! verhuist in de Randstad naar nieuwe FM frequenties, en is daarnaast overal in Nederland online, via DAB+ en digitale kabel te horen.

Sublime gaat volledig digitaal. Sublime verlaat zijn FM-frequentie en is vanaf 1 september exclusief beschikbaar via internet en DAB+, via kanaal 9C, de huidige DAB+ frequentie van Nostalgie.

100% NL blijft op huidige frequenties. Voor 100% NL verandert er niets. Het station blijft uitzenden op de huidige bekende frequenties.

Daarnaast iheeft mediahuis Sunlite voor een soft en easy muziekmix en brengt Nostalgie de classics van de afgelopen 30 jaar. Voor deze 2 (online) radiozenders kondigt Mediahuis geen wijaigingen aan.

Omschakeldag

Tom Klerkx, CEO Radio bij Mediahuis. “Voor vele FM-luisteraars is vrijdag een ‘nationale omschakel dag’ en voor onze radio organisatie breekt een nieuwe fase aan.