Grootste scheepsbouwer van Nederland komt met eigen podcast

06-06-2023 (07:00) - Audio

Vanaf vandaag zijn de eerste afleveringen van de podcast ‘Op Koers’ te beluisteren, die inzicht geeft in de geschiedenis van Damen Shipyards Group. Onder andere de grondlegger van de huidige Group, Kommer Damen zelf, blikt uitgebreid terug.

De zesdelige podcast ‘Op Koers’ vertelt het verhaal van het familiebedrijf dat een eeuw geleden ontstond. 

Belangrijk hoofdstuk

Damen Shipyards is uitgegroeid tot een internationale onderneming die actief is in de scheepsbouw - van marineschepen tot luxe jachten. In ‘Op Koers’ wordt de ontstaansgeschiedenis van Damen in een bredere context geplaatst van wereldwijde economische en historische gebeurtenissen, zoals de oliecrisis in de jaren '70. Arnout Damen, CEO van Damen Shipyards Group: “Met ‘Op Koers’ geven we kleur aan een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse scheepsbouwgeschiedenis. Met de podcast hopen we luisteraars te inspireren door te laten zien wat je voor elkaar kunt krijgen als je trouw blijft aan een uitgesproken visie - hoe groot de tegenslagen soms ook zijn.”

Jitte Milder, Marketingcommunicatie manager Damen Shipyards: “Met deze podcast voegen we een nieuwe vorm van storytelling toe aan onze bestaande middelenmix: uitgebreider en persoonlijker. Daarmee hebben we op een onderscheidende manier de rijke historie van ons bedrijf weten vast te leggen.”

Over ‘Op Koers’

‘Op Koers’ bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 30 minuten, die verschijnen in juni 2023. De podcast is te beluisteren via alle reguliere luisterplatformen zoals Spotify en Apple Podcasts. De podcast is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. ‘Op Koers’ is ontwikkeld door audio agency Airborne