KINK start samenwerking met Decibel: toch te horen op FM

12-01-2024 (15:21) - Audio

Met ingang van dinsdag 23 januari is het alternatieve rockstation KINK ook te ontvangen op FM in Zuid-Holland (97.6 FM), Noord-Holland (98.0 FM en 98.3 FM) en de stad Utrecht (97.3 FM).

Het station gaat hiervoor een samenwerking aan met Decibel, dat haar uitzendingen op FM en DAB met ingang van 23 januari zal staken.

In de zomer van 2023 greep KINK naast een FM-plek tijdens een veiling die werd opgezet na een beroepsprocedure, aangespannen door de radiozender zelf. KINK-directeur Jan Hoogesteijn. “Naast onze landelijke dekking op DAB+ en onze online-uitzendingen kunnen we nu eindelijk de vele luisteraars in de Randstad en in de auto nog makkelijker laten genieten van de beste alternatieve rock. We zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking met Decibel".

Toekomst Decibel

KINK is op 1 februari 2019 van start gegaan en maakt radioprogramma's met onder andere Eric Corton, Michiel Veenstra en Tim Op het Broek. Decibel zal zich vanaf 23 januari volledig gaan richten op digitale distributie via diverse online radioportals, de eigen website en de Decibel app. “Daarnaast gaan we ons ook richten op het verder uitbouwen van de Decibel community via social media en een nieuw te ontwikkelen platform gericht op liefhebbers van muziek uit de 90s”, aldus Perry Oerlemans van Decibel.