Podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ op Wereldmeisjesdag

Podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ op Wereldmeisjesdag

05-10-2023 (11:56) - Audio

Ter gelegenheid van Wereldmeisjesdag op 11 oktober, lanceert Abel Studios in samenwerking met Rebel Girls de podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’.

Het eerste seizoen van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ bestaat uit elf afleveringen en een cast van tien iconische Nederlandse vrouwen. Tv-ecoloog en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge is één van hen: “Sinds ik een klein meisje was, was Jane Goodall een belangrijk rolmodel voor mij. De manier waarop ze onze visie op niet-menselijke dieren heeft veranderd, zonder zichzelf te veranderen, inspireerde me enorm. Dat ik nu haar verhaal mag voorlezen voelt niet alleen als een enorme eer, ik hoop er ook duizenden andere meisjes én jongens mee te inspireren hun eigen pad te kiezen.”

Zing, dans en reis

De podcast is een Nederlandse bewerking van de boekenreeks die in meer dan 100 landen is verschenen en waarvan meer dan 7 miljoen exemplaren zijn verkocht. Zing en dans bijvoorbeeld mee bij het verhaal van Beyoncé verteld door zangeres Pearl Jozefzoon. Of reis terug in de tijd met journaliste Natasja Gibbs die het moedige verhaal over gerechtigheid vertelt van Amerikaanse heldin Rosa Parks. Vanaf 11 oktober luister je, waar en wanneer je maar wilt, naar de mooiste verhalen over vrouwen die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd. Alle afleveringen van het seizoen en de volledige catalogus van Abel podcasts zijn beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms.

Voor iedereen

Sanne Kanis, CEO van Abel Studios: “Bij Abel zetten we ons in om verhalen die ertoe doen naar jonge luisteraars te brengen. We vinden het dan ook geweldig dat we de indrukwekkende verhalen van Rebel Girls nu voor iedereen toegankelijk hebben gemaakt. Onze Nederlandse versie is een belangrijke stap om Nederlandstalige kinderen de kans te bieden om te leren over inspirerende vrouwen die de geschiedenis hebben bepaald.”

Rebel Girls heeft miljoenen meisjes over de hele wereld geïnspireerd om groter te dromen door middel van onze verhalen. We zijn verheugd om samen te werken met Abel. Want door dit geweldige podcast-format, bereiken onze verhalen een nog breder publiek. Door de stemmen van iconische Nederlandse vrouwen, weten we zeker dat meisjes en hun families zullen worden bevangen door de meeslepende verhalen van 'Bedtime Stories for Rebel Girls,'" zegt Michon Vanderpoel, Rebel Girls Head of Sales and Licensing.