Rebelse meisjes inspireren met bedtijdverhalen op Storytel

08-03-2023 (10:46) - Audio

Storytel lanceert vandaag, op internationale vrouwendag, het Nederlandstalige luisterboek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Het luisterboek bestaat uit 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen.

Storytel levert ook een bijdrage aan de tweede editie van het Favela Street Foundation programma, onder leiding van Rocky Hehakaija, voormalig topvoetbalster met haar eigen verhaal in Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes.

Rolmodellen

Het tweede seizoen van Favela Street start vandaag in Amsterdam-West, een actief programma van straatvoetbal en kickboksen voor 14- tot 18-jarige meisjes die te maken hebben met sociale uitsluiting. Onderdeel van het programma is het delen van persoonlijke verhalen door middel van storytelling. Ruth de Jager, Country Manager van Storytel zegt: ”Rolmodellen zijn heel belangrijk voor jonge meisjes en vrouwen. Naast dat het inspirerende Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes nu beschikbaar is als Nederlands luisterboek, doen wij op Internationale Vrouwendag ook een donatie aan dit prachtige project.’’

Verhaal van Rocky

Rocky Hehakaija van Favela Street Foundation zegt: ”Ik ben onwijs trots dat mijn verhaal nu ook beschikbaar is in de vorm van een luisterboek en dat Storytel ook echt bijdragen met de donatie. Zo kunnen we naast meisjes inspireren met een verhaal ook veel betekenen voor jonge meisjes die niet de middelen hebben om te bouwen aan een toekomst”. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is tot stand gekomen in samenwerking met ROSE stories en is vanaf 8 maart exclusief in het Nederlands te beluisteren bij Stortytel.