Spotify voorspelt zomerhits

22-06-2023 (07:00) - Audio

De zomer is officieel begonnen, wat betekent dat Spotify de Songs of Summer-voorspellingen onthult.

De streamingdienst publiceert jaarlijks een lijst met hits die volgens de lokale en wereldwijde muziekcuratoren tijdens de zomermaanden plat gedraaid zullen worden. Op de Nederlandse lijst staan veel artiesten van eigen bodem, aangevuld met grote internationale namen.

De grote kanshebbers om de Nederlandse zomerhit van 2023 te worden, zijn volgens de voorspellingen onder andere ‘Zin In De Zomer Man’ van Bizzey, Kraantje Pappie en Rolf Sanchez’, ‘HJB’ van Emma Heesters en Maks, en ‘Lay Low’ van Tiësto. Wereldwijd maken onder meer ‘Cruel Summer’ van Taylor Swift, ‘Dance the Night’ van Dua Lipa en ‘Where She Goes’ van Bad Bunny kans op de felbegeerde titel.

Wereldkaart

Het team van Spotify keek naar een aantal factoren, zoals de streamingaantallen en de huidige koers van de nummers. Nieuw dit jaar is een kaart om te laten zien welke muziek er wereldwijd populair is. Spotify werkt deze wekelijks bij met de nieuwe nummers uit verschillende landen. Door op de witte stippen op de kaart te klikken, is te zien wat er trending is in de rest van Europa en de wereld. 

Top 10 zomerhits 2023 voorspelling in Nederland (op alfabetische volgorde):
"Arranca (feat. Omega)"- Becky G
"Dance the night" - Dua Lipa
"Esta Vida" - Marshmello, Farruko
“HJB” - Emma Heesters, Maks
"How You Samba” - Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes, Tinie Tempah
“Lay Low” - Tiësto
"Pornstar Martini" - $hirak, Cristian D, Lil Kleine, Boef
"Rock My Body" - R3HAB, INNA, Sash!
“RUNAWAY” - OneRepublic
“Zin In De Zomer Man” - Bizzey, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez