30 internationale studententeams strijden om de Enactus World Cup

30 internationale studententeams strijden om de Enactus World Cup

19-10-2023 (13:45) - Awards

30 internationale studententeams pitchen de komende dagen hun meest impactvolle duurzaamheidsidee aan inspirerende leiders vanuit het bedrijfsleven en vanuit maatschappelijke organisaties.

De Enactus World Cup is gisteravond officieel geopend in het Beatrix Theater van Koninklijke Jaarbeurs. Eén van hen is Suzanne Jungjohann, CHRO Royal Consun: "De studenten van de Enactus World Cup brengen innovatie en passie samen om een duurzame toekomst te creëren, iets wat als inspiratie kan dienen voor ons allemaal.” Nederland is dit jaar vertegenwoordigd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Enactus World Cup vindt tot en met vrijdag 20 oktober plaats in Koninklijke Jaarbeurs.

Uitdagingen van de toekomst 

De Enactus World Cup brengt de meest getalenteerde en gepassioneerde studenten samen die aan internationale projecten werken op het gebied van duurzaamheid. De wereldkampioenschappen vieren innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid. Dit jaar ligt de focus op het belonen van de meest veelbelovende duurzaamheidsideeën die een positieve impact hebben op gemeenschappen over de hele wereld. Chris Heutink, COO Randstad en voorzitter Enactus bestuur: “Het is ontzettend bijzonder om al tien jaar onderdeel te zijn van Enactus. Bij de World Cup schitteren studenten met hun talent, gewijd aan positieve verandering en duurzaamheid.”

Sustainable development goals

De Enactus projecten hebben de potentie om nieuwe sociale ondernemingen te starten, nieuwe carrières te creëren en impact te vergroten op de sustainable development goals. Een voorbeeld van een Nederlands Enactus project dat is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming is Rebottled. De missie van de jonge ondernemer is het afvalprobleem bestrijden op een duurzame en sociale manier, te beginnen bij de glasindustrie.