31 cases maken kans op een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie Award 2024

31 cases maken kans op een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie Award 2024

12-09-2024 (11:22) - Awards

Voor de Effie Awards zijn dit jaar 31 cases ingezonden. Op donderdag 14 november zal bekend worden wie er een plek op het podium verdient en een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie in de wacht sleept. Kaarten voor de uitreiking zijn vanaf bescxhukbaar!

Juryproces

Direct na het sluiten van het aanmeldproces zijn de vakjury’s van de zeven categorieën van de Effie Awards gestart met het jureren van de cases. De zestig juryleden, onder hen zowel vertegenwoordigers van de bureau- en adverteerderszijde als onafhankelijke onderzoekers, zullen de cases beoordelen aan de hand van de specifieke eisen die per categorie gelden. Uit de selectie van de vakjury’s zal vervolgens de hoofdjury, bestaande uit de nieuwe hoofdjuryvoorzitter Conny Braams, onafhankelijk hoofdjurylid Hans Middelhoek en de voorzitters van de acht jury's, de uiteindelijke winnaars selecteren.

Conny Braams hoofdjuryvoorzitter

Conny Braams, die na de uitreiking van 2023 werd benoemd tot hoofdjuryvoorzitter van de Effie Awards, brengt een schat aan ervaring en een frisse visie naar deze rol. Bij haar aanstelling werd Braams erkend voor haar uitgebreide kennis van de marketing- en mediasector, haar innovatieve denken en haar vermogen om traditionele grenzen te verleggen.
Braams geeft aan ernaar uit te kijken om samen met de juryleden de cases te beoordelen en de meest betekenisvolle marketinginspanningen van dit jaar te selecteren. “Het is fantastisch om te zien dat er dit jaar een brede spreiding is over alle zeven categorieën, waaronder de nieuwere categorieën zoals Branded CX, Succesvolle Introductie en Impactvolle Propositie. Daarnaast valt op dat er niet alleen veel inzendingen zijn in de categorie Merk, maar ook dat veel cases het belang van marketing voor de maatschappij onderstrepen. Dit jaar maken maar liefst vijf cases kans op de Maatschappelijke Plus, een speciale erkenning voor campagnes met een duurzame impact.”

Uitreiking op 14 november

Ook dit jaar vindt de Effie Awards plaats in Circa Amsterdam, na afloop van het marketing- en communicatiecongres MarketingLive! Het congres heeft jaarlijks als 'motto' Bright Perspectives on Marketing en biedt een gevarieerd programma waaronder Babette Porcelijn van Think Big Act Now, Nicole Freid, CEO van HAK en Tim van der Wiel, oprichter van GoSpooky. s’Avonds kun je aanschuiven bij het exclusieve galadiner waar de Effie Awards worden uitgereikt. De presentatie van de avond is dit jaar weer in handen van de Nederlandse stand-up comedian Edson Da Graça.

Voor het galadiner zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://effie.nl/tickets-kopen/